Kanser Bilgileri

Kanser, Cancer, Kanser Bilgileri, Kanser Nedir, Kanser Nasıl Oluşur, Tümör, Neoplazi, Kanser Taraması, Meme Kanseri, Akciğer Kanseri, Kolon Kanseri, CA, Beyin Tümörü, Grade, Kanser Evrelendirmesi, Kanser Tedavisi, Kemoterapi, Radyoterapi, Işın tedavisi, Sigara, Radyasyon, Onkoloji, Lösemi, Kan Kanseri, Kitle, Lipom, Sarkom, Adenom, Karsinom, Miyom, Myom, Leiomyom, Metastaz, Pankreas Kanseri, Bitkisel Tedaviler, Bitkisel Kanser Tedavisi, Carctol, Kist, Over Kisti, Doğal Tedaviler

25 Aralık 2006

Erkeklerde meme kanseri riski varmıdır?


Meme kanseri sadece kadınlara özgü bir rahatsızlık değil, birçok erkek de meme kanseri riski altında.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Patoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Tülay Canda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genellikle kadınlarda görülen meme kanserinin erkeklerde de ortaya çıkabildiğini söyledi.Tüm meme kanserlerinin binde 2'sini oluşturan erkek meme kanserlerinin belirti ve tedavilerinin kadın meme kanseri ile aynı olduğunu ifade eden Canda, şöyle devam etti:
“Meme kanseri sadece kadınlara özgü bir rahatsızlık değildir. Nadiren de olsa erkeklerde görülür. Erkeklerde ele gelen kitle, kızarıklık ve akıntı gibi belirtilerle ortaya çıkar. Onlarda da tanı geciktiğinde göğüs alınır. Erklerde kadınlarınkinden farklı olarak meme dokusu olmadığı için tümör kadınlarınkinden çok daha hızlı yayılır.”Ailesinde meme kanseri bulunan erkeklerin kadınlar gibi dikkatli olması gerektiğini belirten Canda, “Meme kanserinin yüzde 10 genetik yönü vardır. Erkek meme kanseri olanların yüzde 30 oranında ailelerinde kadın meme kanseri olmuş biri vardır. Bunun için ailesinde kanser olan erkeklerin daha dikkatli olması ve belli bir yaştan sonra meme kontrolü yaptırması gereklidir” dedi.
Meme kanseri riskine karşı erkeklerin de banyoda, kadınlar gibi kendi kendilerine kontrol yapması gerektiğini ifade eden Canda, “Bu sadece kadınlara özgü bir hastalık değil. Erkeklerde bu rahatsızlığa yakalanabilme olasılığına karşı kendi kendilerine göğüslerini kontrol etsin. Çünkü bu rahatsızlık erkeklerde geç fark edildiği için daha kötü sonuçlara neden oluyor” diye konuştu.

Video izle rüya tabirleri sohbet Nokta Oyun Pagerank Checher Vidyo Seyret Doktorlar Dizisi Merve Sevi Yasemin Ergene BebegŸim Dizisi Macolar Dizisi Kanser Bilgileri Kurtlar Vadisi Terör Foto Duzenle! Kurtlar Vadisi Barbie Oyunları Turkey Web Portal