Kanser Bilgileri

Kanser, Cancer, Kanser Bilgileri, Kanser Nedir, Kanser Nasıl Oluşur, Tümör, Neoplazi, Kanser Taraması, Meme Kanseri, Akciğer Kanseri, Kolon Kanseri, CA, Beyin Tümörü, Grade, Kanser Evrelendirmesi, Kanser Tedavisi, Kemoterapi, Radyoterapi, Işın tedavisi, Sigara, Radyasyon, Onkoloji, Lösemi, Kan Kanseri, Kitle, Lipom, Sarkom, Adenom, Karsinom, Miyom, Myom, Leiomyom, Metastaz, Pankreas Kanseri, Bitkisel Tedaviler, Bitkisel Kanser Tedavisi, Carctol, Kist, Over Kisti, Doğal Tedaviler

25 Aralık 2006

Meme kanseri

Meme kanseri kadınlarda sık görülen, öldürücü bir kanser türüdür.
Her 8 kadından birinin hayatının belirli bir zamanında meme kanserine yakalanacağı bildirilmektedir. Her kadının hayatı boyunca meme kanserine yakalanma riski vardır.Kadın yaşlandıkça, riski daha da artar. Meme kanseri, yayılmadan önce, erken tesbit edilirse,hasta %96 yaşam şansına sahiptir. Her yıl 44000'de bir kadın meme kanserinden ölmektedir.
Meme kanserine karşı en iyi koruyucu yöntem erken teşhisdir.
Meme kanserinin birçok tipi vardır. En sık rastlanan duktal karsinoma, memenin süt kanallarında başlar. Meme kanseri memenin dışına yayıldığında koltuk altındaki lenfatik nodüller en sık görülen yayılım yerleridir. Kanser hücreleri memenin diğer Lenf Nodlarına, Kemiğe, Karaciğer ve Akciğere yayılabilir. Her kadın meme kanseri gelişme riskine sahiptir. Gerçekte meme kanseri gelişen kadınların çoğunda risk faktörleri belli değildir.

Meme kanseri riskini arttıran faktörler:

*50 yaş üzerindeyseniz
*Yakın akrabalardan biri meme kanseriyse, (anne veya kızkardeş meme kanseri ise, 2-3 misli daha fazla)
*Daha önceden diğer memenizde kanser tespit edilmişse
*Adet görmeye 12 yaşından önce başlamış iseniz
*Hiç gebe kalmamışsanız
*Adet görmeniz 50 yaşından sonra da devam ediyor ise

Araştırmalar, meme hücreleri içerisinde, meme kanser riskini artıran bazı genler olduğunu göstermektedirler. Genetik değişiklikler, aileden (herediter) olabilir veya hayat boyu gelişebilirler. Meme kanseri genellikle tek bir hücrede başlar. Günümüzde meme kanserinin nedeni ve nasıl gelişim göstereceği tam olarak bilinmemektedir.

Meme kanseri kompleks bir hastalıktır. Her vaka birbirinin aynısı değildir. Meme kanserinin içinde bulunduğu evreye "stage" denir. Gerçek stage'in bilinmesi, doktorun tedavi planını yapmasını sağlayacaktır.

*Hayatınızda meme kanserine sebep olacak herhangi bir yanlış yapmamış olsanızda başınıza bu hastalık gelebilir.
*Meme kanseri bulaşıcı değildir, başka bir hastadan size bulaşmaz.
*Meme kanseri, stresle veya memeye travmayla (darbeyle) meydana gelmez.
*Meme kanseri gelişen çoğu kadının risk faktörü veya ailesinde hastalığa ait bir hikaye yoktur.

Video izle rüya tabirleri sohbet Nokta Oyun Pagerank Checher Vidyo Seyret Doktorlar Dizisi Merve Sevi Yasemin Ergene BebegŸim Dizisi Macolar Dizisi Kanser Bilgileri Kurtlar Vadisi Terör Foto Duzenle! Kurtlar Vadisi Barbie Oyunları Turkey Web Portal